Thursday, July 5, 2012

Αστυνομικό Δελτίο


Ανακοινώθηκε η μικρή λίστα με τα βιβλία για το The Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year Award. Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 19 του μήνα και το νικητή θα αναδείξουν οι ψήφοι των αναγνωστών. Τα υποψήφια βιβλία είναι:


Now You See Me - S. J. Bolton
Where the Bodies are Buried - Chris Brookmyre

The Burning Soul - John Connolly
The End of the Wasp Season - Denise Mina
Black Flowers - Steve Mosby
Before I Go To Sleep - S. J. Watson



Μια και αναφερθήκαμε στο πιο πάνω βραβείο να πούμε ότι στη διάρκεια της απονομής θα δοθεί και ένα ειδικό βραβείο για τη μακροχρόνιά του προσφορά στο αστυνομικό μυθιστόρημα στον Colin Dexter, δημιουργό του Επιθεωρητή Μορς.

Ταινία θα γίνει το εξαιρετικό μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Μπαλτάτσι Wish You Well. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά οι δημιουργοί θα κάνουν καλύτερη δουλειά απ' αυτήν που έκαναν στο Absolute Power, το οποίο ουσιαστικά έθαψαν, διά χειρός μάλιστα του Κλιντ Ίστγουντ. Το πρώτο βιβλίο φυσικά δεν ανήκει ακριβώς στον κανόνα των μυθιστορημάτων θρίλερ του συγγραφέα, αλλά περιέχει αρκετή αγωνία, μεγάλες ανατροπές και μικρές δόσεις δράσης. Ο κίνδυνος παραμονεύει ακόμη και στις πιο απομονωμένες βουνοπλαγιές της Βιρτζίνια.


Η Σερλοκομανία καλά κρατά στις ΗΠΑ. Όπως διαβάζουμε στις λίστες με τα πρώτα σε πωλήσεις DVD που έχουν να κάνουν με αστυνομικές σειρές ή ταινίες δράσης και μυστηρίου, ο αιωνόβιος ντετέκτιβ κρατά τρεις από τις πρώτες δέκα θέσεις: οι δύο είναι για τη νέα σειρά του BBC και η τρίτη (και πρώτη σε πωλήσεις) για την ταινία A Game of Shadows.


Για πρώτη φορά θα εκδοθεί σε ολοκληρωμένη μορφή το τελευταίο βιβλίο του Ντάσιελ Χάμετ The Thin Man. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του είναι, προς το παρόν, η 6η Νοεμβρίου. Ζήτησα ήδη την ηλεκτρονική του έκδοση για παρουσίαση και ελπίζω να το έχω σύντομα στα χέρια μου.

No comments:

Post a Comment