Tuesday, July 17, 2012

Αστυνομικό Δελτίο


Η επιτυχία στις πωλήσεις και οι εξαιρετικές κριτικές που έλαβε το τελευταίο βιβλίο της Gillian Flynn Gone Girl (παρουσίαση εδώ) οδήγησαν τους παραγωγούς του Χόλιγουντ στην πόρτα της καλής συγγραφέως. Όπως πληροφορούμαι το ποσό που την πλήρωσαν για να μεταφέρουν το έργο της στη μεγάλη οθόνη υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο δολάρια. Το σενάριο θα υπογράψει η ίδια η συγγραφέας ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει η Reese Witherspoon. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη αν η τελευταία θα κληθεί να υποδυθεί και το ρόλο της Έιμι, ένα ρόλο πολύ απαιτητικό.

Το φλερτ των βρετανών με τη σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία συνεχίζεται, έτσι αυτό το μήνα θα κυκλοφορήσουν στα αγγλικά τα μυθιστορήματα των Karin Fossum In the Darkness (τον Αύγουστο στις ΗΠΑ) και Arne Dahl The Blinded Man (κυκλοφόρησε πριν 10 μέρες στις ΗΠΑ) ενώ τον Οκτώβρη θα βγει στα ράφια το πρώτο μυθιστόρημα του Τζο Νέσμπο με πρωταγωνιστή τον Χάρι Χόλε The Bat.

Μια και αναφέρομαι στην σκανδιναβική αστυνομική λογοτεχνία να πω ότι η τηλεοπτική διασκευή των μυθιστορημάτων του Χένινγκ Μάνκελ με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Wallander συνεχίζεται. Έχει φτάσει αισίως στον τρίτο κύκλο, που όπως και οι δύο προηγούμενοι θα καλύψει τρία μυθιστορήματα του συγγραφέα. Στο ρόλο του ιδιόρρυθμου επιθεωρητή ο Κέννεθ Μπράνα.

Ο Tom Williams έχει γράψει μια νέα βιογραφία του γνωστού συγγραφέα νουάρ αναγνωσμάτων Raymond Chandler, η οποία θα κυκλοφορήσει μεθαύριο με τίτλο Raymond Chandler: A Mysterious Something in the Light. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί ανεξερεύνητες μέχρι τώρα πηγές, όπως ανέκδοτες επιστολές, κάποια από τα ποιήματά του και συνεντεύξεις με ανθρώπους μου είχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επαφές με τον βιογραφούμενο.

Κλείνοντας το σημερινό δελτίο οφείλω να αναφέρω ότι οι αγγλόφωνες ιστοσελίδες που ασχολούνται με τον τομέα τοποθετούν το νέο μυθιστόρημα της J.K. Rowling The Casual Vacancy στην κατηγορία των βιβλίων μυστηρίου. Για να δούμε τι θα δούμε από τη μαμά του Χάρι Πότερ.

No comments:

Post a Comment