Friday, April 13, 2012

Νέες κυκλοφορίες


Διπλή η έκδοση αυτής της εβδομάδας αφού λόγω κάποιων ειδικών καταστάσεων δεν μπόρεσα να κάνω αναφορά στα βιβλία αυτών των ημερών στον προκαθορισμένο χρόνο. Αρχικά λοιπόν θα σας δώσω κάποια στοιχεία για τους τίτλους που κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ τις προηγούμενες μέρες και μετά θα αναφερθώ σ' αυτά που θα βγουν στα ράφια σύντομα.

Κυκλοφορούν ήδη

Joanna Campbell Slan - Ready, Scrap, Shoot. Η ιστορία μιας γυναίκας που προσπαθεί μόνη να μεγαλώσει την κόρη της και η οποία ξαφνικά μπαίνει στο στόχαστρο ενός δολοφόνου.

Vicki Doudera - Deadly Offer. Μια κτηματομεσίτρια ονόματι Ντάρμπι Φαρ καλείται να κάνει μια χάρη σε κάποια φίλη της και από τη μια στιγμή στην άλλη έρχονται τα πάνω κάτω κι αρχίζει να διερευνά μια δολοφονία.

Jassy Mackenzie - The Fallen. Μια νοτιοαφρικανή ιδιωτική ντετέκτιβ, που αντιμετωπίζει διάφορα προσωπικά προβλήματα, τα παρατάει όλα ώστε να ανακαλύψει το δολοφόνο της καλύτερής της φίλης.

Wayne Arthurson - A Killing Winter. Ένας καναδός δημοσιογράφος, που είναι εθισμένος στον τζόγο, θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο καθώς προσπαθεί να διερευνήσει τη δολοφονία ενός φίλου.

James Lilliefors - Viral. Θεωρίες συνομωσίας έχουμε εδώ. Μια παράξενη και θανάσιμη επιδημία ξεσπά στον τρίτο κόσμο και όπως όλα δείχνουν πίσω από αυτή κρύβονται κάποιοι σκιώδεις και απόλυτα επικίνδυνοι χαρακτήρες.

Michael Lee West - A Teeny Bit of Trouble. Η δεύτερη περιπέτεια μιας φουρνάρισας και με το ζόρι ντετέκτιβ ονομάτι Τίνι Τέμπλετον. Όλα αρχίζουν όταν μια πρώην συμμαθήτρια της δολοφονείται από έναν άντρα που φοράει μια μάσκα με τη φάτσα του Μπιλ Κλίντον.

Joseph Wambaugh - Harbor Nocturne. Ένα ακόμη βιβλίο που διάβασα εδώ και καιρό, και το οποίο η έλλειψη χρόνου δε με άφησε να παρουσιάσω. Τα γεγονότα διαδραματίζονται στην πολίχνη του Σαν Πέδρο, όχι και πολύ μακριά από το Χόλιγουντ, όπου κάνουν παιχνίδι διάφορες συμμορίες, ιδιοκτήτες μπαρ, επίδοξες ηθοποιοί, βρώμικοι αστυνομικοί και άλλοι. Πολύ καλό.

Anna Dean - A Woman of Consequence. Η ιστορία μίας ακόμη ερασιτέχνη ντετέκτιβ, που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες ενός εγκλήματος, εκείνες που οι πολλοί δεν μπορούν να ξεχωρίσουν.

Joseph Olshan - Cloudland. Κάποιος σκοτώνει μια γυναίκα κάθε έξη μήνες και οι έρευνες της αστυνομίας δεν μοιάζουν να οδηγούν πουθενά, γεγονός που αναγκάζει την Κάθριν Γουΐνσλοου, πρώην δημοσιογράφο, να αρχίσει να διερευνά την υπόθεση η ίδια.

S.J. Parris - Sacrilege. Ο Τζιορντάνο Μπρούνο, ένας αφορισμένος από την επίσημη εκκλησία, μοναχός πηγαίνει στο Κάντεμπουρι του Λονδίνου, το 1584, για να διερευνήσει μια παράξενη δολοφονία.

Tony Hays - The Stolen Bride. Στην ανύπαρκτη εποχή του βασιλιά Αρθούρου διαδραματίζεται αυτή η ιστορία. Η δολοφονία ενός γέρου άρχοντα, η έγκυος νύφη, ένα βασίλειο σε αναταραχή και τα συνήθη παιχνίδια εξουσίας είναι τα στοιχεία που δίνουν ζωή σ' αυτό το μυθιστόρημα.

Brenda Hill - With Full Malice. Μια γυναίκα που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από τη δολοφονία των γονιών της έρχεται τώρα αντιμέτωπη μ' ένα νέο ψυχολογικό μπελά: την έξοδο από τη φυλακή του άντρα που ήταν ο υπαίτιος για το διπλό έγκλημα.

Gary Alexander - Interlock. Τι είναι χειρότερο; Να βρίσκεσαι στο στόχαστρο κάποιων ρώσων πλουτοκρατών ή σ' αυτό των αμερικανικών ασφαλιστικών εταιρειών που κάνουν ό,τι μπορούν για να εισπράξουν τα οφειλόμενα, αλλά όταν έρχεται η στιγμή να πληρώσουν δεν το κάνουν;

Dorothy Francis - Daiquiri Dock Murder. Η Ράφα Μπλου, ιδιοκτήτρια ενός μικρού ξενοδοχείου στα Florida Keys ανακαλύπτει το πτώμα ενός κουβανού της φίλου να επιπλέει δίπλα από το σκάφος της. Παρά τις αντιρρήσεις του Κέιν, με τον οποίο διατηρεί δεσμό, αποφασίζει να διερευνήσει προσωπικά την υπόθεση.

Jacqueline Seewald - Death Legacy. Μια γυναίκα δεν μπορεί να αποδεκτεί ότι ο άντρας της αυτοκτόνησε ή απλά το έσκασε με κάποια άλλη γυναίκα, όταν αυτός εξαφανίζεται - ειδικά από τη στιγμή που δούλευε για τη CIA. Ευρισκόμενη στα όρια της απόγνωσης ζητά τη βοήθεια μιας δυναμικής νέας γυναίκας που με τη συνδρομή ενός φίλου της ψυχολόγου, θα κάνει ό,τι μπορεί για να τη βοηθήσει ν' ανακαλύψει την αλήθεια.

Philip Kerr - Prague Fatale. Αυτή είναι η ιστορία του Μπέρνι Γκούνθερ, ενός καλού γερμανού αντιναζιστή μπάτσου, που αναγκάζεται να δουλεύει υπό το καθεστώς του Γ' Ράιχ. Πιστεύει ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα γι' αυτόν μέχρι που το 1941 καλείται να μεταβεί στην Πράγα για να διερευνήσει την απόπειρα δολοφονίας ενός από τους πιο μισητούς ανθρώπους της εποχής, του διοικητή των SS.

Κυκλοφορούν τις επόμενες ημέρες

Rhonda Pollero - Slightly Irregular. Πολύ... ροζ μού φαίνεται αυτό το βιβλίο. Ξεκινά με έρωτες, συνεχίζει με γάμους και ψώνια και φτάνει στο αποκορύφωμά του με μια απαγωγή, την οποία καλείται να διερευνήσει η... ροζ πρωταγωνίστρια.

Stuart Woods - Unnatural Acts. Τα γεγονότα της υποθέσης διαδραματίζονται στη Νέα Υόρκη όπου διατηρεί τα γραφεία του ο διάσημος δικηγόρος Στόουν Μπάρριγκτον. Τον εν λόγω περιτριγυρίζουν επίδοξοι νέοι δικηγόροι, εγκληματίες και άντρες και γυναίκες που διψούν για σεξ. Εγκλήματα δεν συμβαίνουν πολλά, ωστόσο το μυστήριο δεν λείπει απ' την πλοκή.

Elizabeth Zelvin - Death Will Extend Your Vacation. Δυο φίλοι προσπαθούν να κόψουν το αλκοόλ με τη βοήθεια της γυναίκας ενός από αυτούς. Μετακομίζουν λοιπόν σε μια κοινότητα που ειδικεύεται σ' αυτού του είδους θεραπεία και όπου η ζωή μοιάζει πολύ πολύ όμορφη. Μέχρι που ανακαλύπτουν το πτώμα μιας φίλης τους στην παραλία και όλα ανατρέπονται.

Korey Kaul - Jury Rig. Με τις περιπέτειες μιας δικηγόρου ονόματι Κέιτ Σάμερνιλ καταπιάνεται το πρώτο ετούτο μυθιστόρημα του συγγραφέα, που είναι δημόσιος δικηγόρος υπεράσπισης στο επάγγελμα. Δολοφονίες, μυστηριώδεις απαγωγές, μυστικά και ψέματα και μια γυναίκα στα όρια της νευρικής κρίσης αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του συγγραφικού οικοδομήματος.

No comments:

Post a Comment