Wednesday, June 13, 2012

Νέες κυκλοφορίες


Τρία μόλις νέα αστυνομικά βιβλία ή θρίλερ θα κυκλοφορήσουν από τώρα μέχρι και τις αρχές του ερχόμενου μήνα στις ΗΠΑ. Και τα τρία θα βγουν στα ράφια την Τρίτη, 19 Ιουνίου.

Malla Nunn - Blessed Are the Dead. Μια όμορφη υπηρέτρια δολοφονείται στη μικρή πόλη Ροζελέτ στην περιοχή του Ντέρμπαν στη Νότιο Αφρική. Η έρευνα που ακολουθεί φέρνει στην επιφάνεια κάποια από τα πολλά μυστικά και ψέματα πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η νέα πολυφυλετική χώρα και μιλά για τις αιώνιες κόντρες ανάμεσα στους λευκούς Αφρικάνερς και τους ζουλού. Αναφέρεται επίσης στη διαφθορά που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Colin Cotterill - Granddad, There's a Head on the Beach. Τα γεγονότα αυτής της ιστορίας διαδραματίζονται σε μια αδιευκρίνιστη περιοχή στον κόλπο της Ταϊλάνδης. Εκεί όπου μετακομίζει η δημοσιογράφος Τζιμ Τζουρί με την τρανζέξουαλ φίλη και την οικογένειά της, ακολουθώντας το όνειρο ενός εύκολου πλουτισμού χάρη στον τουρισμό. Η Τζιμ δεν είναι και τόσο ενθουσιασμένη με την ιδέα της παραμονής της εκεί και κάνει μεγάλα όνειρα για μια επιτυχημένη συγγραφική καριέρα, κατά προτίμηση στο χόλιγουντ. Την ευκαιρία του να κάνει κάτι το εξαιρετικό της τη δίνει ένα κεφάλι που ξεβράζεται στις όχθες της περιοχής. Εκείνη είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί για ν' ανακαλύψει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτό, ενώ η αστυνομία θα προσπαθήσει να σταθεί εμπόδιο στις έρευνές της.

Gerald Jay - The Paris Directive. Μια καθαρίστηρια ανακαλύπτει το πτώμα ενός μεγαλέμπορου τέχνης από τη Νέα Υόρκη στη βίλα που νοικιάζει σ' ένα τουριστικό χωριό στη Γαλλία. Καλεί αμέσως την αστυνομία, οι έρευνες της οποίας οδηγούν στην ανακάλυψη τριών ακόμη νεκρών. Ποιος κρύβεται άραγε πίσω απ' αυτές τις εν ψυχρώ δολοφονίες; Οι υποψίες πέφτουν, πολύ βολικά για τα γούστα του επιθεωρητή Μαζαρέλ, σ' έναν άντρα ονόματι Αλί Σεντάκ. Το μόνο που δεν είχε κάποιο κίνητρο για να σκοτώσει αυτούς τους ανθρώπους και όπως όλα δείχνουν κάποιο λάκο έχει η φάβα. Η λύση του μυστηρίου δεν θα αποδειχτεί και τόσο εύκολη υπόθεση.

No comments:

Post a Comment