Sunday, March 11, 2012

Νέες κυκλοφορίες


Αυτή θα είναι μια τακτική στήλη η οποία, εκτός απροόπτου φυσικά, θα σας δίνει κάθε Κυριακή μια ιδέα για τα νέα βιβλία, που ανήκουν στις κατηγορίες: αστυνομικού-μυστηρίου-θρίλερ, που θα κυκλοφορούν στα ξένα στη διάρκεια της εβδομάδας. Πάμε λοιπόν:

Ake Edwardson - Sail of Stones. Κυκλοφορεί στις 13 του μήνα. Οι συνήθεις ύποπτοι ήρωες του καλού συγγραφέα, Eric Winter και Aneta Djanali, σε νέες περιπέτεις στο Γκέτεμποργκ.

Gemma Halliday - Play Nice. Σ' αυτό το θρίλερ που κυκλοφορεί επίσης στις 13 του μήνα, όπως και το πιο κάτω άλλωστε, παρακολουθούμε τις μάταιες προσπάθειες μιας πληρωμένης δολοφόνου να ξεφύγει από το παρελθόν της.

Gerald O' Donovan - Dublin Dead. Ποια υπόγεια νήματα συνδέουν τη δολοφονία ενός ιρλανδού μεγαλέμπορου ναρκωτικών στην Ισπανία και την αυτοκτονία ενός κτηματομεσίτη στο Μπρίστολ; Οι απαντήσεις στις σελίδες αυτού του νέου βιβλίου μυστηρίου.

Rhys Bowen - Hush Now, Don't You Cry. Η Τρίτη και 13 μάλλον δεν προκαλεί νευρικότητα στους εκδότες, αφού αυτήν ακριβώς την ημερομηνία κυκλοφορεί κι ετούτο το μυθιστόρημα, στο οποίο παρακολουθούμε ένα αξιωματικό της αστυνομίας και τη νέα του σύζυγο, καθώς διερευνούν μια δολοφονία στη διάρκεια του Μήνα του Μέλιτος τους, στο Νιούπορτ των ΗΠΑ, στις αρχές του περασμένου αιώνα.

James Thompson - Helsinki White. Ο καλύτερος ίσως φινλανδός αστυνομικός αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας ομάδας ειδικών αποστολών, που πολλές φορές λειτουργεί εκτός των πλαισίων του νόμου, με αποτέλεσμα ν' αρχίσει να νιώθει τύψεις και ενοχές γι' αυτά που κάνει, κι ας ο σκοπός κάπου δικαιώνει τα μέσα. Κυκλοφορεί στις 15.

No comments:

Post a Comment