Friday, March 30, 2012

Νέες Κυκλοφορίες


Σαββατιάτικη αυτή τη φόρα η έκδοση των Νέων Κυκλοφοριών μια και για κάποιο λόγο μερικά από τα ακόλουθα βιβλία θα βγουν στα ράφια στις ΗΠΑ αύριο Κυριακή, 1η του Απρίλη. Πάμε λοιπόν:

Paul Doherty - Bloodstone. Ο Δομινικανός μοναχός Αδελφός Άθελσταν και ο συνέταιρός του στην επίλυση εγκλημάτων, ιατροδικαστής Σερ Τζον Κράνστον, προσπαθούν να διαλευκάνουν μια υπόθεση δολοφονίας που έλαβε χώρα σε ένα κλειστό δωμάτιο. Κι αυτά στο μακρινό παρελθόν και πιο συγκεκριμένα στο Λονδίνο του 1830.

Keith McCarthy - Not All Your Tears. Ο Δρ Λανς Έλλιοτ επιστρέφει στο Κρόιντον για να βοηθήσει στη διαλεύκανση μιας σειράς από στυγερών δολοφονιών που έχει χτυπήσει την πόλη. Αν και για κάποιους από τους κατοίκους της περιοχής τα πράγματα μοιάζουν απλά, κάθε άλλο παρά τέτοια είναι, αφού πίσω από τα εγκλήματα μοιάζουν να κρύβονται διάφορα και με διαφορετικές ατζέντες άτομα.

Merry Jones - Behind the Walls. Μια αρχαιολόγος και βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ ονόματι Χάρπερ Τζέννινγκς, προσπαθεί να ανακαλύψει κατά πόσο ένας μυστηριωδης θάνατος προέκυψε απλά από το χέρι κάποιου δολοφόνου ή μήπως πίσω από αυτόν κρύβεται ένα μεταφυσικό συμβάν. Στην προσπάθειά της να βρει την αλήθεια θα έρθει πολλές φορές πρόσωπο με πρόσωπο με τον κίνδυνο.

Τα πιο πάνω βιβλία κυκλοφορούν την Πρωταπριλιά, ενώ τα ακόλουθα στις 3 του μήνα:

Donna Leon - Beastly Things.Το βιβλίο αυτό το έχω ήδη διαβάσει, αλλά δεν πρόλαβα να το παρουσιάσω αφού η αρχική ημερομηνία κυκλοφορίας ήταν 17 του Απρίλη. Τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης διαδραματίζονται στη Βενετία και βασικός πρωταγωνιστής είναι ο συνήθης ύποπτος, Κομισάριος ή μάλλον θα ήταν καλύτερα να λέγαμε, επιθεωρητής Μπρουνέτι, που διερευνά μια παράξενη υπόθεση δολοφονίας. Το σώμα του θύματος ξεβράστηκε στα βρώμικα νερά των καναλιών της πόλης και πάνω του δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει την ταυτότητά του. Πώς θα μπορούσε λοιπόν ν' ανακαλύψει το δολοφόνο, αν δεν μάθει πρώτα ποιο είναι το θύμα;

Susan Elia MacNeal - Mr. Churchill's Secretary. Τα γεγονότα αυτού του μυθιστορήματος διαδραματίζονται στο Λονδίνο στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πρωταγωνίστρια είναι η Μάγκι Χοπ, η οποία έχοντας επιστρέψει στην πατρίδα της από τις ΗΠΑ, πιάνει δουλειά σαν γραμματέας του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Η προκάτοχός της για κάποιο λόγο είχε δολοφονηθεί. Η κοπέλα από τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός κυκλώνα, όπου τα μυστικά και τα ψέματα δίνουν και παίρνουν και όπου ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε γωνία.

Ann B. Ross - Miss Julia to the Rescue. Η Μις Τζούλια λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από κάποιο ιδιωτικό ντετέκτιβ ονόματι Πίκενς, που ζητά τη βοήθεια του άντρα της για μια υπόθεση. Το μόνο που ο τελευταίος βρίσκεται σε περιοδεία στους Αγίους Τόπους οπότε, θέλοντας και μη, πέφτει σ' αυτήν ο κλήρος μιας μεγάλης περιπέτειας που θα την οδηγήσει στις ερημιές της Δυτικής Βιρτζίνια.

Yrsa Sigurdardottir - ashes to dust. Αυτό το βιβλίο κυκλοφόρησε στη Βρετανία δύο χρόνια πριν, αλλά το ταξίδι του στην πέρα όχθη του Ατλαντικού μόλις τώρα αρχίζει. Μια δικηγόρος, με όνομα σιδηρόδρομο, και ο πελάτης της επισκέπτονται το σπίτι του τελευταίου το οποίο έχει καλύψει η λάβα από την έκρηξη ενός ηφαιστείου το 1973. Ο τελευταίος θέλει να βρει κάποια ενθύμια από την οικογένειά του, αλλά αυτό που ανακαλύπτει είναι τρία πτώματα και το κεφάλι ενός ακόμη θύματος. Και τότε η περιπέτεια αρχίζει.


Lis Wiehl - Eyes of Justice. Οι φίλες και συνοδοιπόροι στη δίωξη του εγκλήματος Άλισον Πίερς και Νικόλ Χέτζες, ανησυχούν ότι κάτι συνέβηκε στο τρίτο μέλος της παρέας τους όταν αυτό, η δημοσιογράφος Κάσιντι Σο, δεν εμφανίζεται στο ραντεβού τους. Πηγαίνουν λοιπόν στο σπίτι της όπου τη βρίσκουν νεκρή. Τότε αρχίζουν ένα μαραθώνιο ερευνών για να ανακαλύψουν ποιος από τους πολλούς ύποπτους κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της.


Rita Mae Brown - The Big Cat Nap. Μια γεωργός από τη Βιρτζίνια που ακούει στο χαϊδευτικό Χάρι, ανακαλύπτει τυχαία το πτώμα ενός μηχανικού στο χώρο εργασίας του. Το γεγονός τη σοκάρει, αλλά αυτό δεν τη σταματά από το να διερευνήσει την υπόθεση με τη βοήθεια της φίλης της, Σερίφη Σύνθια Κούπερ. Προτού περάσει πολύς καιρός όμως προστίθενται και κάποια άλλα ονόματα στη λίστα των θυμάτων.


Elizabeth Bailey - The Deathly Portent. Η Οτίλια και ο νέος της σύζυγος Σερ Φράνσις Φάνσο, επιστρέφουν στο κτήμα τους, μετά από μια επίσκεψη στην ασθενή μητέρα της πρώτης, όταν οι τροχοί της άμαξάς τους κολλάνε στη λάσπη και ο άξονας σπάει. Ο οδηγός σπεύδει με τα πόδια προς το πλησιέστερο χωριό για να αναζητήσει βοήθεια και όταν επιστρέφει τους πληροφορεί ότι εκεί έχει μόλις δολοφονηθεί κάποιος. Τα τι και τα γιατί αυτή της υπόθεσης θα τους εξιτάρουν και θα τους οδηγήσουν σε μια μεγάλη περιπέτεια.


Carolyn G. Hart - Death Comes Silently. Η Γκρέτσεν Μπέρτχολτ, υπάλληλος σε βιβλιοπωλείο ανακαλύπτεται νεκρή μέσα σ' αυτό. Το φονικό όπλο είναι ένα τσεκούρι, που βρίσκεται παρατημένο δίπλα της. Όλες οι υποψίες πέφτουν στον Τζερεμάια, τον άνθρωπο για όλες τις δουλειές, αλλά τόσο η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου, όσο και κάποιοι άλλοι, πιστεύουν ότι είναι αθώος και είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους για να τον βοηθήσουν.


Scott Sigler - Nocturnal. Το βιβλίο αυτό συνδυάζει δύο είδη: τη λογοτεχνία φαντασίας και το αστυνομικό μυθιστόρημα. Τα γεγονότα διαδραματίζονται στο Σαν Φρανσίσκο, όπου για τον ένα ή τον άλλο λόγο κάποια άτομα ζουν μέσα στη δυστυχία. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν την πόλη συγκλονίζει μια σειρά από εγκλήματα, για τα οποία την ευθύνη φέρουν κάποια όντα που ζουν κάτω από τους δρόμους και τα κτήρια της.

No comments:

Post a Comment