Monday, March 5, 2012

David Baldacci – Hell’s Corner

Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο αυτή ίσως να είναι η τελευταία περιπέτεια των μελών του εξαιρετικού Κάμελ Κλαμπ. Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον Ντέιβιντ Μπαλτάτσι, αφού «αποσύρει» τους ήρωές τους προτού… πιάσουν σκουριά και γίνουν πληκτικοί.
     Διαβάζοντας τα πιο πάνω θα αντιληφθήκατε ότι ούτε κι αυτή τη φορά με απογοήτευσε ο καλός συγγραφέας. Το Hell’s Corner, ειδικά μετά τις πρώτες εκατό σελίδες, μετατρέπεται ένα συναρπαστικό θρίλερ καταδίωξης το οποίο, ως συνήθως, ξεχειλίζει κι από θεωρίες συνομωσίας.
     Όλα αρχίζουν όταν ο ηγέτης του Κάμελ Κλαμπ, ο περιβόητος Όλιβερ Στόουν λαμβάνει μια «επιτακτική» πρόσκληση για να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο τελευταίος του επιβάλλει μια αποστολή με αντάλλαγμα την άφεση των πρόσφατων αμαρτιών του. Πρέπει να εξουδετερώσει ένα ρωσικό καρτέλ ναρκωτικών, το οποίο φέρεται να μονοπωλεί πια το εμπόριο των απαγορευμένων ουσιών στην αμερικανική ήπειρο. Προτού όμως προλάβει καν ν’ αρχίσει να δουλεύει για την υπόθεση, έρχεται μια έκρηξη για να ανατρέψει τα πάντα. Μια βόμβα εκρήγνυται στο πάρκο μπροστά από τον Λευκό Οίκο και ο Στόουν κατά τύχη βρίσκεται ακριβώς εκεί τη συγκεκριμένη στιγμή. Στόχος της επίθεσης ήταν κατά πάση πιθανότητα ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος -μετά από μία συνάντηση που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο- κατευθυνόταν προς το κτήριο που θα τον φιλοξενούσε, ακριβώς μπροστά από το πάρκο. Λόγω των περιστάσεων ο Στόουν λαμβάνει εντολές για να διερευνήσει αυτή την υπόθεση, έχοντας στο πλάι του μια ελκυστική πράκτορα της βρετανικής ΜΙ6  και κάποιον από το FBI.
     Από την αρχή την όλη ιστορία καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Τα ερωτήματα που γεννιούνται στο μυαλό του Στόουν, αλλά και των άλλων ερευνητών, πολλά και όπως φαίνεται δε θα βρουν εύκολα τις απαντήσεις τους. Καταρχήν: Πώς κατάφερε κάποιος να μεταφέρει τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο καλά φυλασσόμενο πάρκο, χωρίς μάλιστα να προκαλέσει την αντίδραση των εκπαιδευμένων σκύλων; Και μετά είναι το θέμα των ανθρώπων: Ποιος ήταν ο οπλισμένος άντρας στο πάρκο, που τη στιγμή της έκρηξης συγκρούστηκε ουσιαστικά με τον Στόουν προτού εξαφανιστεί; Η γυναίκα που καθόταν σ’ ένα παγκάκι και μιλούσε στο τηλέφωνό της τι γύρευε τέτοια ώρα εκεί; Ποιος ήταν εκείνος που στεκόταν και μελετούσε, νυχτιάτικα την επιγραφή κάτω από ένα άγαλμα; Κι ο χοντρός άντρας, που ήταν ντυμένος με ρούχα γυμναστικής, είχε στ’ αλήθεια να κάνει κάτι με την έκρηξη, ή απλά ήταν το μοναδικό της θύμα;
     Όσο πιο πολύ ερευνούν την υπόθεση τόσο πιο πολύ βαθαίνει το μυστήριο. Τα αφεντικά τους μοιάζουν να τους κρύβουν πολλά στοιχεία, κάποιος προσπαθεί επανειλημμένα να σκοτώσει τον Στόουν και σιγά σιγά τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται. Αργά ή γρήγορα ο τελευταίος θα βρεθεί σ’ αδιέξοδο κι έτσι, με μισή καρδιά, θα αναγκαστεί να ζητήσει τη βοήθεια των μελών του Κάμελ Κλαμπ. Ωστόσο, αυτοί που κρύβονται πίσω από την επίθεση, καταφέρνουν να βρίσκονται πάντα ένα βήμα πιο μπροστά, και όσο περνούν οι μέρες τα πράγματα μοιάζουν περισσότερο να περιπλέκονται παρά να ξεκαθαρίζουν. Πίσω από κάθε μικρή αλήθεια κρύβεται ένα μεγάλο ψέμα κι ο Στόουν πρέπει να βρει τι είναι αυτό που συνδέει όλες τις κουκκίδες για να σχηματίσει την εικόνα που θα τον οδηγήσει στην τελική λύση.
     Ένα ακόμη εξαιρετικό θρίλερ, γραμμένο με κινηματογραφικούς ρυθμούς και με τόσες πολλές ανατροπές που κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

No comments:

Post a Comment