Friday, March 16, 2012

Αστυνομικό Δελτίο

«Είμαι όρνιο» (ή γύπας) δήλωσε ο πολύ δημοφιλής στα μέρη μας συγγραφέας Τζο Νέσμπο. Όσοι κατέχετε τα αγγλικά, διαβάστε τη συνέντευξή του στον Γκάρντιαν.

Την περασμένη βδομάδα στην εξαιρετική ιστοσελίδα Εγκληματικό Στοιχείο, είπαν να γιορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας με ένα κατάλογο με γυναίκες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Για να δείτε τα ονόματα των κυριών, αλλά και κάποια άλλα τα οποία παρέλειψαν επισκεφθείτε αυτό το σύνδεσμο και διαβάστε και τα σχόλια.

Αν παρακολουθείτε το μπλογκ μου με Του Κόσμου τα Βιβλία, θα έχετε ήδη διαβάσει ότι οι αμερικανοί ετοιμάζουν τη δική τους εκδοχή του Σέρλοκ Χολμς. Λοιπόν, όπως τώρα μαθαίνουμε, ανάμεσα στους πρωταγωνιστές θα είναι και ο Άινταν Κουίν, ο οποίος πρόσφατα συμμετείχε σε μια άλλη μεταφορά τηλεοπτικής σειράς από την Αγγλία στας Αμερικάς, το Prime Suspect, που πήγε άπατο.

Μια και μιλάμε για το δημοφιλή ντετέκτιβ, να πούμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές ιστοσελίδες αφιερωμένες σ’ αυτόν, από τις οποίες θα έλεγα ότι η καλύτερη, και με διαφορά μάλιστα, είναι αυτή του Sherlockian Net.

Νέες αφίξεις αστυνομικών βιβλίων ή, αν προτιμάτε, θρίλερ στον υπολογιστή μου. Πρώτα έφτασε το… Afterwards της Rosamund Lupton, που καταπιάνεται με τις προσπάθειες μιας μητέρας να σώσει την κόρη της από κάποιους που προσπαθούν να τη σκοτώσουν, που θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου. Μετά αφίχθην το νέο βιβλίο της πολύ δημοφιλούς (και) στην Ελλάδα Gillian Flynn με τίτλο Gone Girl, που καταπιάνεται με την εξαφάνιση μιας γυναίκας την ημέρα που θα γιόρταζε την πέμπτη επέτειο του γάμου της. Οι υποψίες, ως συνήθως, πέφτουν στον άντρα της, αλλά… Περισσότερα στις 5 Ιουνίου.

No comments:

Post a Comment